Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

Dev.Id

Youtube | twitch

  • 4
    Subscribers
  • 22.0
    monthly
  • 455.95
    total

Projectes 2019

Aquests són els projectes que estic treballant aquest 2019 per potenciar el català a les xarxes socials.
Primer de tot i abans de començar volia agrair als actuals 2 mecenes de la pàgina per la seva confiança i recolzament. És gràcies, en bona part, a vosaltres que puc seguir destinant temps a tot el que explicaré a continuació, així que moltes gràcies Marc i JP!

Avui volia compartir-vos els projectes que estic treballant fora de directes i vídeos als meus canals en aquesta nostra missió que és la de potenciar el català a les xarxes socials. He actualitzat la informació tant de la pàgina com dels canals llistant aquests projectes però volia plasmar aquí una breu explicació del contingut i els objectius de cadascú.


1. Streamers Catalans (març)
Fa uns mesos en Mironet, un company de gaming.cat, ens va proposar a uns quants crear un grup de Telegram per reunir tots aquells internautes que fessin contingut en català tant a YouTube i Twitch com a altres plataformes audiovisuals però que també volguessin destinar part del seu temps de lleure a realitzar campanyes i accions per fer créixer la comunitat de creadors i donar-los visibilitat.

Durant aquests mesos hem anat realitzant diverses accions tals com maratons, celebracions, entrevistes, notes de premsa i fins i tot una campanya reeixida per aconseguir que la plataforma Twitch ens permetés indicar el català com idioma dels directes i així més usuaris poguessin trobar canals i vídeos en el nostre idioma. Gràcies Roger!

Tot aquest treball ha propiciat que haguem passat dels 28 membres inicials als 69 actuals, que la gran majoria dels membres siguin afiliats a Twitch (la qual cosa els permet guanyar certa remuneració) i, en definitiva, crear sinergies i un sentiment de pertinença familiar.

Si voleu més informació: Link.


2. Podcast #5MinutsMés (agost)
Tal com vaig anunciar en un vídeo exclusiu pels mecenes, estàvem preparant un nou programa informatiu en català sobre videojocs. Aquest programa el vàrem estrenar el mes passat i el podeu trobar aquí: Link.

Aquest nou programa pretén ser un espai de comunió on tothom que forma part de les comunitats catalanes de videojocs tingui veu per informar d'activitats, aportar experiències i opinió així com comentar notícies d'aquest sector. És un podcast visual i mensual, l'últim diumenge de cada mes.

Per poder realitzar aquest podcast hem necessitat més de mig any de preparació i comptem amb la participació de més de 15 membres entre disseny, animació, realització, informació... És l'únic podcast en català que s'emet en directe actualment a Twitch i en diferit a Youtube, Spotify i Ivoox.

El podreu gaudir al canal de Gaming.cat l'últim diumenge de cada mes a les 19:00h. Per cert, que aquesta setmana tindrem nou programa!


3. Youtubers Catalans (octubre)
A Youtube pots canviar l'idioma perquè la interfície estigui en català, fins i tot pots especificar que el vídeo que has penjat és en català, però no es pot, no és possible, filtrar els vídeos ni prioritzar el contingut d'inici de la plataforma perquè ho mostri segons idioma.

Actualment comptem amb una web: youtubers.cat que actua com a un "Youtube català" però amb l'inconvenient que no està dins de la pròpia plataforma, i és per això que hem cregut interessant crear un nou canal de Youtube on puguem promocionar els canals i vídeos catalans.

En aquest canal hi haurà llistes de reproducció amb els millors vídeos de cada youtuber. També hi haurà directes mostrant part d'aquests vídeos promocionant els canals dels membres actius de la plataforma, i per últim... un cop al mes hi publicarem un vídeo resum de les novetats, nous youtubers, vídeos i informació de la comunitat.


4. Squad Català (en procés)
També a Youtube tenim un canal principal sobre videojocs: El canal de la comunitat catalana Gaming.cat. Però aquest canal sobretot serveix per publicar-hi vídeos sobre la pròpia comunitat, esdeveniments, novetats, programes com els podcast #5MinutsMés o vídeos on alguns provem o fem les campanyes de jocs determinats.

Hi ha, però, un tipus de contingut que podríem potenciar i que no tindria cabuda en aquest canal pel tipus i durada dels mateixos. Aquest es tracta de les partides que fem en comunitat. Són partides més llargues i tematizades que a més compten amb llenguatge moltes vegades pujat de to.

Pensant en una solució hem trobem que un nou canal de Youtube aniria molt bé per donar visibilitat a aquestes partides que realitzem a través del Discord de la comunitat. Així doncs, qualsevol que vulgui destacar directes, partides i vídeos comunitaris aquí hi trobarà el seu espai.


5. Programar és fàcil (setembre)
Aquest últim petit projecte és una idea que ja vaig plantejar-me l'any passat i que just he començat a posar en marxa aquest mes. Es tracta de realitzar diversos experiments de programació web en directe al meu canal de Twitch.

La major i més destacada quantitat de contingut de la plataforma Twitch són els videojocs però també hi tenen cabuda altres formats i temàtiques com pot ser la cuina o la música. Per potenciar un altre tipus de directes he volgut aprofitar els meus coneixements i la meva professió per ensenyar i explicar conceptes bàsics de programació web a qui estigui interessat.

La setmana passada vaig realitzar el primer que consistia en crear l'efecte pluja de Matrix en llenguatge de programació web. Ja tinc un parell d'idees per on seguir i espero emetre aquest tipus de directe un cop al mes. Esteu tots convidats a participar-hi! Un cop finalitzada cada sessió penjaré tot el material al meu GitHub, i el vídeo del directe al meu canal secundari de Youtube: El traster d'en David.


I això és tot per ara, espero que us hagi interessat tota aquesta informació i si voleu ajudar-me ja sabeu que teniu múltiples opcions!
O si voleu col·laborar amb material, eines, idees, promoció o qualsevol altre cosa que creieu pot ajudar-me, tot és benvingut! Em podreu trobar a Twitter i Telegram. I recordeu seguir-me a Twitch i Youtube!


Gràcies per llegir i fins aviat!!!